Ronde Tafel 63 Gorinchem doneert led-panelen aan Wijkcentrum Rozenobel

GORINCHM – Wijkcentrum Rozenobel in de Haarwijk is het afgelopen jaar volledig vernieuwd. De nieuwe inrichting heeft een frisse, actieve en uitnodigende uitstraling, met allerlei knipogen naar de Haarwijk: diverse foto’s van de Eendenplas en de Nieuwe Hoven zorgen ervoor dat je je er direct thuis voelt. En dat is precies de bedoeling. De Rozenobel wil de centrale plek zijn in de Haarwijk waar buurtbewoners elkaar ontmoeten. De donatie van 1600 euro door de Ronde Tafel is gebruikt om een belangrijk puntje op de i te zetten: de aanschaf en installatie van nieuwe daglichtpanelen met een afbeelding van de karakteristieke woontoren in de Haarwijk.

De Rozenobel is het centrale ontmoetingspunt in de Gorinchemse Haarwijk. Het is de plek waar buurtbewoners samenkomen voor allerlei activiteiten en ook zelf initiatieven organiseren. ‘Meedoen, met elkaar en met respect’ is het motto, aldus bestuurslid Wouter Rijneveld van de Stichting Rozenobel. ..Hier kun je andere mensen uit je wijk ontmoeten, samen dingen ondernemen, en is er de ruimte om eigen activiteiten op te zetten. Een plek waar iedereen welkom is, met ruimte voor verschillen. Een mooi voorbeeld is de inloop op donderdagochtend waar inwoners met uiteenlopende vragen terecht kunnen bij vertegenwoordigers van organisaties in de gemeente. Helaas liggen veel activiteiten nu stil als gevolg van Corona, maar we kunnen niet wachten om straks aan iedereen in de buurt de nieuwe uitstraling van de Rozenobel te laten zien.”

FENOMEEN

,,Geweldig om de Rozenobel, een fenomeen in de Haarwijk, op deze manier te kunnen helpen. De lichtpanelen maken de nieuwe inrichting echt compleet”, aldus Maurits van Beek, voorzitter van de Ronde Tafel Gorinchem. ,,Als Ronde Tafel willen we graag lokale goede doelen een zetje in de rug geven. Daar waar iets moois staat te gebeuren, helpen om het waar te maken. In de afgelopen 2 jaar hebben we ruim 60 duizend euro kunnen doneren via ons Tafelfonds: natuurlijk aan het Beatrix ziekenhuis met onder andere de Lichtjesactie afgelopen decembermaand, maar ook het Hospice Gorinchem (nieuwe vloerbedekking en tv’s), het Gasthuis (nieuwe rolstoelfiets), het Jazzfestival (nieuwe huisstijl en marketing aanpak), het dierenasiel en de Gorinchemse Zomerfeesten zijn in deze periode ondersteund. Voor ons staat voorop dat we lokale doelen willen helpen, door lokale ondernemers en bedrijven de opdracht te gunnen. Dat is ook weer gelukt bij deze donatie aan de Rozenobel.”

Voor meer informatie over het tafelfonds of het doen van een aanvraag kan men terecht op www.roundtable63.nl/fonds

Bron: De Stad Gorinchem